duminică, 22 august 2010

Site Istoria Islamului

S-a lansat siteul www.istoriaislamului.RO

Ce contine siteul?
Pe acest site puteti gasi articole despre vietile companionilor profetului Muhammad (saws), despre vietilor marilor savanti musulmani, depre vietile oamenilor de stiinta musulmani etc
De asemenea puteti gasi articole despre marile batalii si razboaie, despte scolile de gandire islamica si despre sectele care s-au desprins din islam.
Evident nu putea lipsi de pe site articole despre civilizatia islamica si despre bogata mostenire pe care aceasta civilaizatie a lasat-o pana in zilele noastre.
Pe site veti gasi si documentare in limba romana despre istoria islamului.

De ce sa cunoastem istoria islamului?
In general, studiul istoriei produce in inimile si mintile noastre un puternic imbold, ca urmare a cunoasterii conditiilor de viata ale celor care au trait inaintea noastra. Vocea sa, daca putem admite aceasta notiune, echivaleaza cu vocile a mii de invatati si o sursa importanta de culegere a ceea ce ei ne-au transmis. In mod particular, prin studierea istoriei Islamului, asa cum ne propune si siteul de fata, primul de acest gen de la noi din tara, fiecare dintre noi are posibilitatea sa sa transpuna cu puterea sufletului in vremurile de inceput ale Islamului, sa traiasca perioada de glorie a sa, alaturi de mari savanti, precum Abu Dawud, Ibn Kathir etc. si sa se intrebe asupra decaderii influentei sale.
Accesand siteul istoriaislamului.ro, vom (re)descoperi vietile primilor eroi ai Islamului, improspatandu-ne credinta si educand-o peste veacuri, de la cei care au avut cel mai bun educator, profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !)
Perioada califatelor, ne va face sa intelegem mai bine de ce in mai putin de un secol Islamul a cucerit inimile a sute de mii de oameni, din India pana in Spania, fara a tine cont de conditia sociala sau culoarea pielii. De asemenea, vom gasi, cu voia lui Allah Preainaltul, un posibil raspuns pentru criza morala si politica a societatii romanesti actuale, in general a celei bazate pe consum, recarand imaginar, pe spatele nostru sacul de faina pe care cel care raspundea de intreaga natiune musulmana, dupa moartea Profetului, a preferat sa-l care singur cand, la marginea Medinei o femeie i s-a plans ca ii mor copilasii de foame.
Doar in momentul cand vom trai aceste lucruri si le vom pune in practica, evident, conform cerintelor zilelor noastre, vom putea spune ca suntem pe drumul cel bun. Sa nu uitam ca functia sau statutul social detinute ne ofera in primul rand obligatii fata de cei nevoiasi care s-ar putea sa fie mai buni in fata lui Allah Preainaltul decat noi.
Toate acestea au existat in Islam. Au fost aplicate, traite, simtite de primele generatii de musulmani. Vietile lor, asadar, ni se vor deschide ochilor si sufletelor si prin intermediul acestui minunat site, istoriaislamului.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu